Η Google παρουσίασε πέρυσι μια νέα λειτουργία στο Chrome για Android, που ονομάζεται Back-forward cache, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης κατά τη χρήση των πλήκτρων πίσω και εμπρός. Η λειτουργία επαναφοράς προσωρινής αποθήκευσης διατηρεί τις σελίδες ως έχουν στη μνήμη του τηλεφώνου για λίγο μετά την αλλαγή σελίδας, οπότε αν χρειαστεί να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα, η επαναφόρτωση της γίνεται άμεσα. Η αλλαγή αυτή φαίνεται να έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς η Google έχει αρχίσει να τη δοκιμάζει σε πλατφόρμες desktop υπολογιστών.Chrome

Στην έκδοση Google Chrome 86, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020, έχει προστεθεί τώρα μια επισήμανση χαρακτηριστικών για τη μη αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας Back-forward cache σε πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών. Πριν από αυτό, η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μόνο στο Android. Η Google δημοσίευσε τώρα μια «Intent to Experiment» (Πρόθεση για πειράματα) σελίδα στο Google Groups, εξηγώντας ότι η λειτουργία έχει αρχίσει να δοκιμάζεται σε έναν μικρό αριθμό χρηστών του Chrome για υπολογιστές. Εάν όλα πάνε καλά, η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί για όλους.

“Για να μειωθεί το ρίσκο συμβατότητας”, αναφέρουν οι προγραμματιστές του Chrome στην ανάρτηση, “θα ξεκινήσουμε με μια προσεκτική προσέγγιση χωρίς αποθήκευση σελίδων στη προσωρινή μνήμη όταν αντιμετωπίζουμε αβεβαιότητα (για παράδειγμα, όταν μια σελίδα χρησιμοποιεί ένα μη ασήμαντο API όπως το WebSocket). Η μόνη σημαντική διαφορά για την οποία ανησυχούν οι προγραμματιστές με τις σελίδες που είναι αποθηκευμένες στην εμπρός-πίσω προσωρινή μνήμη είναι μήπως ο διαχειριστής εκφόρτωσης δεν ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, η συμπεριφορά αυτή είναι παρόμοια με αυτή του Safari, κάτι που θα πρέπει λογικά να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αυτό.”

Η Google δεν έχει αναφέρει γιατί η λειτουργία παρέμεινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα  μόνο στις πλατφόρμες για κινητά, αλλά η καθυστέρηση θα μπορούσε να οφείλεται στη χρήση μνήμης. Το Chrome έχει συχνά επικριθεί για την υψηλή χρήση μνήμης σε πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών και η αποθήκευση περισσότερων σελίδων δεν θα βοηθήσει. Ωστόσο, η Google και η Microsoft εργάζονται πάνω σε άλλες αλλαγές για τη μείωση της χρήσης μνήμης στον Chromium engine, οπότε το κόστος της Back-forward cache θα μπορούσε να είναι λιγότερο αισθητό σε αυτό το σημείο. Η Google δήλωσε επίσης πέρυσι ότι οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησής της πιθανώς θα προσθέσουν επιπλέον επιπλοκές σε πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών, καθώς πολλές από αυτές ανταποκρίνονται σε αλλαγές στην τρέχουσα σελίδα.

Η Google θα ξεκινήσει τις δοκιμές με την κυκλοφορία του Chrome 92, το οποίο αναμένεται να καταφτάσει σε Beta έκδοση στις 3 Ιουνίου και σε stable έκδοση στις 20 Ιουλίου.

-----------
Κάποιες από τις αναρτήσεις μας μπορεί να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Το Gizchina Greece μπορεί να λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάποιο προιόν. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ μπορείτε να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε τους συνδέσμους συνεργατών. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!


-----------

Αν ψάχνετε HOT προσφορές και κουπόνια για κινητά και gadgets από Κινέζικα καταστήματα, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!


[Πηγή] :