Τον Οκτώβριο του 2012, μια έκθεση που εκδόθηκε από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κινέζοι κατασκευαστές Huawei και ZTE ήταν απειλές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ μετά από έρευνες 11 μηνών. Το Bloomberg ανέφερε ότι η FCC συμφώνησε ότι η ZTE θα πρέπει να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως απειλή εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Η αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών ανησυχεί ότι τα εργαλεία τηλεπικοινωνιών που παράγονται από την ZTE μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκοπεύουν αμερικανικές εταιρείες και καταναλωτές.
Ενώ πολλοί γνωρίζουν τις ZTE και Huawei λόγω των φορητών τους συσκευών, είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων παρόχων εξοπλισμού δικτύωσης με την Huawei να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής εργαλείων δικτύωσης 5G στον κόσμο. Και οι δύο έχουν προμηθεύσει εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές της Αμερικής με εξοπλισμό δικτύωσης σε χαμηλές τιμές και η FCC θέλει να αφαιρέσει τα εργαλεία δικτύωσης των δύο εταιρειών έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FCC, Ajit Pai, που διόρισε ο Τραμπ, ανέφερε τα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Robert O’Brien στο ένα blog που έγραψε ο Pai την περασμένη εβδομάδα. Ο O’Brien είπε “ότι η εγκατάσταση εξοπλισμού από κινεζικές εταιρείες στη ραχοκοκαλιά των 5G δικτύων μας θα μπορούσε να δώσει στην Κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση τους τρόπους να συγκεντρώσει κάθε κομμάτι δεδομένων στον κόσμο.”
Ο Pai επανέλαβε επίσης ότι η FCC έχει απαγορεύσει τη χρήση χρημάτων από το Universal Service Fund (USF) για την αγορά εξοπλισμού από την ZTE ή τη Huawei. Το USF συλλέγει χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές των ΗΠΑ σε εταιρείες κινητής των ΗΠΑ κάθε τρίμηνο. Αυτά τα κεφάλαια, που ανέρχονται σε περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, χρησιμοποιούνται για την αγορά εξοπλισμού για να διασφαλιστεί ότι όλες οι πολιτείες, ακόμη και οι αγροτικές περιοχές, θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στην αιχμή της υπηρεσίας επικοινωνιών. Περισσότεροι περιορισμοί κατά της Huawei και τη ZTE αναμένεται να συμφωνηθούν σε μια νέα συνάντηση στις 10 Δεκεμβρίου.
Ενώ τόσο η Huawei όσο και η ZTE έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς, νωρίτερα φέτος οι δύο ζήτησαν από την FCC να μην τους αποκαλέσει εθνικές απειλές για την ασφάλεια. Αυτό το περασμένο καλοκαίρι, η ZTE είπε ότι έχει προμηθεύει στους πελάτες της εξοπλισμό που είναι ασφαλής και “συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους ισχύοντες νόμους των Ηνωμένων Πολιτείων”. Η εταιρεία μαζί με την Huawei χαρακτηρίστηκαν και οι δύο απειλές εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ. Απορρίπτοντας τα αιτήματα της ZTE ότι δεν θα αναφέρεται πλέον ως απειλή εθνικής ασφάλειας, ο Ajit Pai της FCC χαρακτήρισε τη δράση του οργανισμού “ένα άλλο σημαντικό βήμα στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για την προστασία των δικτύων επικοινωνιών των ΗΠΑ από κινδύνους ασφαλείας. ” Ο Pai είπε ότι η ZTE δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει ένας νόμος στην Κίνα που επιτρέπει στην Κομμουνιστική Κινέζικη κυβέρνηση να αναγκάσει εταιρείες στη χώρα να κατασκοπεύσουν καταναλωτές και εταιρείες των ΗΠΑ και να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες με την κινεζική κυβέρνηση. Σε ένα tweet, ο Pai έγραψε, “Συγκεκριμένα, η ZTE δεν αμφισβήτησε ότι” η κινεζική νομοθεσία επιβάλλει τόσο νόμιμους όσο και εξώδικους ελέγχους σε Κινέζους πολίτες και αλλοδαπούς πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Κίνα για να παρέχουν πρόσβαση, συνεργασία και υποστήριξη στην κυβέρνηση δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών. ”
Σε αντίθεση με το ZTE, η Huawei δεν αναφέρθηκε από το FCC στο σημερινό δελτίο ειδήσεων. Η Huawei ζήτησε χωριστά από την FCC να επανεξετάσει τον χαρακτηρισμό της ως απειλή εθνικής ασφάλειας με την FCC να δέχεται σχόλια έως τις 11 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei υπέβαλε περισσότερα από 5.000 έγγραφα για να υποστηρίξει την δική της πλευρά της ιστορίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η Huawei δεν έχει πρόσβαση στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης της Google) χωρίς άδεια. Επίσης, δεν μπορεί πλέον να αποκτήσει ολοκληρωμένα κυκλώματα εάν κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αμερικανική τεχνολογία (εκτός εάν το εργοστάσιο λάβει άδεια.) Κατά ειρωνικό τρόπο, η ZTE είχε διαφορετική εμπειρία όταν απαγορεύτηκε από την αλυσίδα εφοδιασμού της στις ΗΠΑ το 2018 επειδή δεν συμμορφώθηκε με ποινές που επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου. Ωστόσο, αντί να συνεχίσει να τιμωρεί τη ZTE, όπως έχει και τη Huawei, ο Πρόεδρος Τραμπ κυκλοφόρησε ένα tweet προς το Υπουργείο Εμπορίου, ζητώντας του να αφήσει τη ZTE. Το tweet ανέφερε ότι ο Τραμπ συνεργάστηκε με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping για να επιστρέψει η ZTE, γρήγορα καθώς “χάνονται πάρα πολλές θέσεις εργασίας στην Κίνα.”
Όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου στις 12:01 μ.μ. στις 20 Ιανουαρίου θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν γίνουν αλλαγές στην θέση των ΗΠΑ όσον αφορά τις Huawei και ZTE.
Κάποιες από τις αναρτήσεις μας μπορεί να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Το Gizchina Greece μπορεί να λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάποιο προιόν. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ μπορείτε να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε τους συνδέσμους συνεργατών. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!
-----------
Αν ψάχνετε HOT προσφορές και κουπόνια για κινητά και gadgets από Κινέζικα καταστήματα, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!