Το χειμώνα που μας πέρασε η Oppo παρουσίασε το δίδυμο των Oppo Find X2 και Oppo Find X2 Pro. Το δεύτερο ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή του DxOMark ενώ ξεπεράστηκε μόλις πρόσφατα στο AnTuTu. Ήταν ο διάδοχος του καταπληκτικού Oppo Find Χ με το pop-up πλαίσιο και κατάφερε (παρά την κανονική του μορφή) να εντυπωσιάσει τους πάντες. Αυτό που έκανε καλύτερα όμως από όλα τα κινητά, ήταν να «εξαφανιστεί», κερδίζοντας τον τίτλο του πιο υποτιμημένου flagship της χρονιάς.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 2020, η Oppo αποφάσισε να κάνει ξανά μια premium ναυαρχίδα με την άκρως ανταγωνιστική της Xiaomi να κάνει την πρώτη της επίση premium ναυαρχίδα ποτέ με το Mi 10 Pro. Αυτά τα δύο τηλέφωνα – το Find X2 Pro και το Mi 10 Pro – είναι από τα καλύτερα φέτος με το Galaxy Note20 Ultra να τα κερδίζει στα εξτρά σημεία – S-Pen και Dex. Ας επιστρέψουμε στο Find X2 Pro .Σε πολλά μέρη, η Oppo δεν είναι ακόμα γνωστή ως μάρκα (ειδικά στην Ευρώπη) και σε μέρη της Ασίας (εκτός της Κίνας) όπου είναι γνωστή, σχετίζεται με κινητά μεσαίας κατηγορίας από τα οποία η εταιρεία έφτιαξε το όνομά της. Το κινητό έχει μια από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά (κοινό panel με το OnePlus 8 Pro). Και από άποψη χαρακτηριστικών, είναι η καλύτερη οθόνη σε οποιοδήποτε smartphone ποτέ, απλώς και μόνο επειδή σας επιτρέπει να συνδυάσετε τον ρυθμό ανανέωσης 120 Hz με την πλήρη ανάλυση 1440×3168. Κανένα άλλο τηλέφωνο δεν το κάνει αυτό, ούτε καν τα τηλέφωνα Samsung, ακόμη και στη δεύτερη επανάληψη των 120Hz panel (στο Note20 Ultra).

Η οθόνη έχει επίσης ακριβή χρώματα, καταπληκτικά επίπεδα φωτεινότητας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς εμπόδια ακόμη και στο πιο ισχυρό ηλιακό φως  και αρκετά καλή αυτόματη φωτεινότητα, αν και όχι τη καλύτερη (το Samsung Galaxy S20 είναι η κορυφή). Όταν το φως περιβάλλοντος πέφτει γύρω σας και η οθόνη μειώνει τη φωτεινότητά της προς χαμηλότερα επίπεδα, τα σκούρα γκρι γίνονται ομοιόμορφα πράσινα και αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της (κάτι παρόμοιο έχει αναφερθεί για το OnePlus 8 Pro).

Οι καμπύλες είναι αρκετά έντονες και όμως τα τυχαία αγγίγματα δεν είναι ζήτημα, επειδή το λογισμικό είναι αρκετά έξυπνο για να τις αγνοήσει. Ναι, θα συνεχίσετε να κάνετε κατά λάθος πράγματα στο κινητό σας αλλλά, αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο με τα κινητά της Samsung με καμπύλες άκρες οθόνης. Η Oppo έδωσε ένα καταπληκτικό «vegan leather» σε πορτοκαλί χρώμα και ήθελε το κινητό να μην κυκλοφορεί με θήκη ή τζαμάκι και η εμφάνισή του είναι απλά καταπληκτική. Το «δέρμα» κάνει το χειρισμό του τηλεφώνου εύκολο, πολύ πιο εύκολο από οποιοδήποτε μοντέλο με γυάλινη πλάτη. Απλά το κινητό δεν γλυστράει από το χέρι ή από το γραφείο σας. Επίσης έχει ένα ακόμα προσόν: δεν εμφανίζονται γρατσουνιές.

Η απόδοση είναι καταπληκτική όπως θα περίμενε κανείς από την κορυφή των SoC του 2020, τον Snapdragon 865 και το γεγονός ότι συνδυάζεται με 12 GB μνήμης RAM και άφθονο χώρο αποθήκευσης UFS 3.0. Το κινητό απλά «πετάει», αλλά μερικές φορές ζεσταίνεται σε μεγάλες περιόδους παιχνιδιών ή πλοήγησης GPS, καθώς και όταν φορτίζεται με τον ενσωματωμένο αντάπτορα. Μιλώντας για αυτό – το κινητό φορτίζει από το μηδέν έως το εκατό σε 38 λεπτά. Το Mi 10 Ultra είναι πιο γρήγορο από αυτό σε αυτό το τομέα. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι καλή, αλλά όχι μεγάλη, και σίγουρα δεν σπάει ρεκόρ – όχι ότι περιμέναμε οτιδήποτε άλλο από μια μπαταρία 4.260 mAh το 2020 με 5G, υψηλό ρυθμό ανανέωσης και όλα αυτά.

Διαβάστε επίσης:  iQOO 13: προσφέρει φωτεινότερη οθόνη με χαμηλότερη κατανάλωση
Τις περισσότερες μέρες φτάνει μέχρι το τέλος της μέρας αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που θα το συνδέσετε στο φορτιστή αργά το απόγευμα. Όταν μια ολόκληρη φόρτιση διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά, η συμπλήρωση για λίγα λεπτά θα επηρεάσει σημαντικά αυτό που βλέπετε στο ποσοστό μπαταρίας. Το μεγάλο μειονέκτημα του κινητού είναι η έλλειψη ασύρματης φόρτισης και πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί δεν έβαλε η Oppo. Το καλό είναι ότι η ενσύρματη φόρτιση είναι τόσο γρήγορη που μπορείτε να ξεχάσετε να φορτίσετε τη νύχτα και να το κάνετε το πρωί ενώ ετοιμάζεστε να φύγετε. Το κινητό με επί το πλείστον συνδεσιμότητα Wi-Fi, περίπου μια ώρα σε 5G, Bluetooth πάντα ενεργοποιημένο, περίπου μία ώρα ροής μουσικής μέσω Bluetooth, μισή ώρα περίπου πλοήγηση GPS, βγάζει πάνω από 6 ώρες την ημέρα και μερικές φορές ακόμη και 7. Με μερικές ακόμη ώρες στο 5G, πέφτει στις 5 και κάτι ώρες SOT.

Τι δεν αρέσει; Το ColorOS 7 (βασισμένο στο Android 10) δεν μοιάζει με άλλο ColorOS, εάν δεν έχετε δει ξανά Κινεζικό UI. Το ColorOS είναι αστείο για το πόσο άσχημα «προσαρμόστηκε» στις αγορές εκτός Κίνας αλλά πλέον έχει διορθώσει αρκετά πράγματα. Πολλοί λένε ότι το βρίσκουν ισοδύναμο με το MIUI 12 και το OxygenOS. Σίγουρα, το μενού Ρυθμίσεις είναι χάλια, με τις διάφορες καταχωρίσεις να φαίνονται τυχαίες, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής εκεί. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα στο ColorOS 11, το οποίο έρχεται στο Find X2 Pro αργότερα φέτος και βασίζεται στο Android 11. Πάντως όπως είναι σήμερα είναι καλό, δεν υπάρχει άχρηστο bloatware, δεν υπάρχουν περίεργες συμπεριφορές, σας δίνει μερικές επιλογές προσαρμογής που δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα skins (όπως ολοκληρωμένος έλεγχος σε σχήματα εικονιδίων) και γενικά, ενώ σίγουρα περιέχει περισσότερα χαρακτηριστικά από το stock Android, δεν αισθάνεται υπερβολικά φουσκωμένο. Aυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το λογισμικό δεν θα μειώσει με κανέναν τρόπο το εξαιρετικό hardware που προσφέρεται εδώ. Είναι ένα από τα πιο ομαλά τηλέφωνα της χρονιάς δίπλα δίπλα στο Mi 10 Pro, από τις συσκευές που έχω χρησιμοποιήσει. Δεν υπάρχουν κολλήματα ή περίεργες συμπεριφορές.

Από άποψη κάμερας, είναι αδύνατο να μην σας αρέσει το αποτέλεσμα. Από καθαρά αντικειμενική άποψη ποιότητας, για λήψη φωτογραφιών, το τηλέφωνο είναι εύκολα από τα καλύτερα εκεί έξω αυτήν τη στιγμή. Δεν μπορούμε να σας πούμε εάν είναι το καλύτερο για εσάς ή όχι, θα πρέπει να κρίνετε μόνοι σας τα αποτελέσματα ενάντια σε άλλες ναυαρχίδες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ένα μείον του είναι ότι η λειτουργία Night Mode παράγει κάπως θαμπά χρώματα. Τα στερεοφωνικά ηχεία είναι υπέροχα, όχι τόσο καλά όσο αυτά του Mi 10 Pro για απόλυτη ποιότητα αλλά αντισταθμίζουν το γεγονός ότι είναι λίγο πιο δυνατά. Η κατανάλωση πολυμέσων σε ένα τηλέφωνο δεν γίνεται πραγματικά πολύ καλύτερη από αυτήν. Όσο για τον κινητήρα δόνησης, είναι από τους καλύτερους εκεί έξω. Και πάλι, ίσως όχι ο καλύτερος – αλλά είναι αρκετά καλός για τους περισσότερους ανθρώπους. Ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και αποδίδει ευχάριστες δονήσεις. Εδώ το Mi 10 Pro είναι λίγο καλύτερο.

Γιατί λοιπόν το Oppo Find X2 Pro που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο οι ανταγωνιστές του; Φταίει καθαρά η εταιρεία. Η Oppo θα έπρεπε να έχει επενδύσει πολύ περισσότερα στο μάρκετινγκ της συσκευής ώστε να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν το κινητό και γενικότερα το εμπορικό σήμα. Η Samsung δεν έβγαλε κινητό χωρίς να έχει επενδύσει τόνους μετρητών στο μάρκετινγκ για χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τη Huawei. Η Xiaomi ξεκίνησε να κάνει το ίδιο. Η Oppo δεν έκανε τίποτα. Οι άλλες εταιρείας έχουν αναγνώριση τέτοια που τους έχουν εμπιστοσύνη οι καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν ένα κορυφαίο τηλέφωνο. Αυτό δεν συνέβη μέσα σε ένα χρόνο. Χρειάστηκε μεγάλη επένδυση, καθώς υπήρχε μια εποχή που κανείς δεν πίστευε ότι καμία άλλη εταιρεία εκτός από την Apple θα μπορούσε να να πουλάει ακριβά τηλέφωνα στην αγορά. Δυστυχώς λοιπόν, η Oppo έκανε ένα καταπληκτικό smartphone και στη συνέχεια δεν έκανε τα πάντα για να το βοηθήσει να πετύχει ότι του αξίζει. Κρίμα γιατί το Oppo Find X2 Pro είναι ένα από τα καλύτερα κινητά της χρονιάς και δεν το έχει καταλάβει κανείς…


-----------

Κάποιες από τις αναρτήσεις μας μπορεί να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Το Gizchina Greece μπορεί να λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάποιο προιόν. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ μπορείτε να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε τους συνδέσμους συνεργατών. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

-----------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για να μάθετε πρώτοι νέα και ειδήσεις στον χώρο της τεχνολογίας. Αν ψάχνετε HOT προσφορές και κουπόνια για κινητά και gadgets από Κινέζικα καταστήματα, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!

-----------
[Πηγή] :