Editor's Rating

To POCO X3 NFC είναι το απόλυτο VFM στην αρχική κατηγορία. Τιμή χώμα για απίστευτα καλό υλικό και λογισμικό. Μην το σκέφτεστε καν, αγοράστε το!

9.1
Εξαιρετικό!

Η θυγατρική της Xiaomi στην Ινδία, POCO, πέρασε δύο δύσκολα χρόνια. Μετά την μην αναμενόμενη επιτυχία σε όλες της αγορές του πρώτου κινητού, η θυγατρική απομακρύνθηκε σταδιακά από τα φώτα της ενημέρωσης. Αυτό ήταν εσκεμμένο από τον Όμιλο όπως είδαμε στη πορεία. Πιστεύαμε μάλιστα σε κάποιο σημείο ότι η εταιρεία θα κλείσει καθώς αποχώρησε ο διευθυντής του τμήματος και άλλα στελέχη. Αφού εδραιώθηκε η Redmi ως ανεξάρτητη εταιρεία, ο Όμιλος Xiaomi αποφάσισε να μην κλείσει το Ινδικό αυτό τμήμα αλλά να το αναβαθμίσει σε μια ανεξάρτητη εταιρεία. Σκοπός του Ομίλου είναι εκτός της εδραίωσης της POCO ως νέας flagship-killer εταιρείας να «χτυπήσει» την ανεξάρτητη Realme του Ομίλου BBK που είχε καταπληκτικές χρονιές και παγκόσμια παρουσία. Θα πω την αλήθεια ότι δεν έχω διακρίνει την στρατηγική της Xiaomi με την κυκλοφορία των κινητών της POCO εκτός Ινδίας και τις rebranded συσκευές. Πρόσφατα ανακοινώθηκε το νέο κινητό της POCO X3 NFC, το οποίο έχουμε στα χέρια μας. Ας δούμε τι παρέχει το κινητό – το οποίο μάλλον με 5G SoC και ονομασία Redmi Note 10 5G – θα είναι το επόμενο ultra best seller με πωλήσεις πάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές.

Η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας είναι σε Global Blue χρώμα, έκδοση 6/128GB και κοστίζει μόλις 229 € (269€ επίσημη τιμή Ελλάδας). Σε αυτά τα χρήματα παίρνετε: οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, 64MP τετραπλή κάμερα, τον ολοκαίνουργιο gaming επεξεργαστή Snapdragon 732G και τεράστια μπαταρία 5160μAh. Αυτό κύριοι και κυρίες, είναι ο ορισμός του VFM. Ας δούμε τι προσφέρει το κινητό!


POCO X3 NFC – Προδιαγραφές

  • Διαστάσεις: 165,3 x 76,8 x 9,4  χιλιοστά
  • Βάρος: 215 γραμμάρια
  • Υλικά: γυαλί μπροστά με GG5, αλουμινένιο πλαίσιο, πλαστικό πίσω panel
  • Λειτουργικό: Android 10, MIUI 12
  • Οθόνη: 6,67” FHD+ IPS LCD, 1080 x 2400, 395ppi, 84,6% screen-to-body ratio, 20:9 ratio, Gorilla Glass 5, 240Hz touch sampling rate, 120Hz refresh rate. Color gamut: NTSC 84% (typ). Contrast ratio: 1,500:1(typ). Brightness: 450 nits (typ) / 380 nits (min), TÜV Rheinland Low Blue Light certification, HDR10, Wildvine L1 certified
  • Επεξεργαστής: Qualcomm SM7150-AC Snapdragon 732G (8 nm), Octa-core (2×2.3 GHz Kryo 470 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 470 Silver)
  • Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: Adreno 618
  • RAM: 6GB, LPDDR4X
  • Εσωτερική αποθήκευση: 128GB UFS 2.1
  • Μπαταρία: 5160 mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 33W 
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 5 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    • 2G bands GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – SIM 1 & SIM 2
    • 3G bands HSDPA 850 / 900 / 1700(AWS) / 1900 / 2100
    • 4G bands LTE band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41
    • Speed: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A
  • Κάμερα Πίσω: Dual-LED flash, HDR, panorama, AI Skyscaping 3.0, Night Mode, ShootSteady video, Vlog mode
    • Sony IMX682, 1/1.73“ sensor, ƒ/1.89, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, 6P lens, PDAF
    • 13MP ultra-wide angle sensor, 119° FoV, ƒ/2.2, 1.0μm
    • 2MP macro sensor, ƒ/2.4, 1.75μm, 4cm
    • 2MP depth sensor, ƒ/2.4, 1.75μm
  • Κάμερα Μπροστά: 20 MP, f/2.2, (wide), 1/3.4″, 0.8µm, HDR, panorama
  • Βίντεο Πίσω: 4K@30fps, 1080p@30/120fps, 720p@960fps; gyro-EIS
  • Βίντεο Μπροστά: 1080p@30fps
  • Βluetooth: 5.1, A2DP, LE
  • Θύρες: USB Type-C, 3.5mm ακουστικά
  • Ήχος: 4cc-equivalent 1012 upper speaker, open cavity, 1cc-equivalent 1216 lower speaker, Maximum speaker vibration amplitude: 0.5mm, Hi-Res audio certification, 3.5mm headphone jack
  • Αισθητήρες: Multifunctional NFC, IR blaster, Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
  • Εξτρά: FM radio, Stereo Speakers, Z-axis linear vibration motor
  • Χρώματα: Cobalt Blue, Shadow Gray
  • Μοντέλα: 64GB 6GB RAM, 128GB 6GB RAM

POCO X3 NFC – Συσκευασία

Η συσκευασία είναι απλή με μαύρο χρώμα με το όνομα του κινητού γραμμένο με μεγάλα κίτρινα γράμματα. Το ίδιο κίτρινο χρώμα έχει και το εσωτερικό κουτί που έχει το κινητό και τα παρελκόμενα. Στο κινητό γράφει «with easy access to the Google Apps you use most». Προφανώς και έχει να κάνει με την έλλειψη Google Services στα κινητά της Huawei, της κυρίαρχη κάποτε, θέση της οποίας στον κόσμο τρέχουν να καλύψουν οι Κινεζικές εταιρείες. Στο πλάι υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με τα χαρακτηριστικά του κινητού. Στο εσωτερικό θα βρείτε τα απολύτως απαραίτητα:

  • Ένα POCO X3 NFC – το συγκεκριμένο σε Cobalt Blue
  • Έναν ευρωπαϊκό φορτιστή που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 33W
  • Καλώδιο USB-A σε USB-C για σύνδεση στο φορτιστή ή σε υπολογιστή
  • Βελόνα για την εξαγωγή της υποδοχής SIM
  • Οδηγίες χρήσης και εγγύηση σε 7 γλώσσες
  • Θήκη προστασίας σιλικόνης – για το χρώμα του κινητού έρχεται διαφανής

Η σκληρή θήκη της συσκευασίας προστατεύει το κινητό από γρατσουνιές μόνο. Υπάρχει φιλμ περασμένο επί της οθόνης. Το λιτό εσωτερικό είναι τυπικό της εταιρείας και στα ακριβότερα κινητά της.

POCO X3 NFC – Σχεδιασμός

Το κινητό εξωτερικά μοιάζει με βελτιωμένη έκδοση του 2020 του OnePlus 7T μου και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η POCO είναι το flagshp-killer κομμάτι της Xiaomi, και μαζί με τη σειρά Redmi K, κάνουν ότι μπορούν για να χτυπήσουν την OnePlus. Δείτε στις φωτογραφίες την ομοιότητα.

Το κινητό έχει τυπικό σχεδιασμό για τη χρονιά, αυτό σημαίνει οπή για την selfie κάμερα – στην περίπτωσή μας στο κέντρο για να μην ενοχλεί τα notifications – και μεγάλη εγκατάσταση της κάμερας πίσω. Τα bezels είναι καλά σε μέγεθος με το κάτω να είναι τυπικά λίγο μεγαλύτερο. Ούτε η οπή είναι μεγάλη. Με το κινητό να παρουσιάζει ένα λευκό μενού ίσως να σας χτυπάει το μάτι αλλά με το Dark Theme και ένα καλό wallpaper θα ξεχάσετε ότι υπάρχει.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και κουμπώνει άριστα στα δύο panel. Αριστερά δεν υπάρχει κάποιο πλήκτρο μόνο η θήκη για τις SIM. Λεπτό καθώς τα δύο panel  διπλώνουν στο πλάι. Έχει καλή υφή και βοηθάει στο κράτημα. Το αριστερό μέρος του είναι κενό εκτός από μια γραμμή κεραίας στο άνω μέρος. Δεξιά υπάρχει το μεγάλο πλήκτρο της έντασης του ήχου, το πλήκτρο ενεργοποίησης και κλειδώματος, και η θήκη για τις SIM. Στο άνω μέρος θα βρείτε τον IR Blaster, ένα μικρόφωνο ακύρωσης εξωτερικού θορύβου και άλλη μια οπή η οποία φαίνεται δεύτερη έξοδος για το ηχείο. Ίσως το ακουστικό να μην είχε την απόδοση που ήθελε η εταιρεία και έβαλαν άλλη μια οπή για καλύτερο στερεοφωνικό ήχο. Αυτή είναι μια λύση που είδαμε πέρυσι με το Galaxy Note10+. Δεξιά θα βρούμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και το πλήκτρο ενεργοποίησης-κλειδώματος. Το τελευταίο λειτουργεί και σαν αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η ποιότητά τους είναι πολύ καλή αν και είναι πλαστικά αν δεν απατώμαι. Στο κάτω μέρος υπάρχει η υποδοχή για ακουστικά των 3,5 χιλιοστών, ένα μικρόφωνο ακύρωσης εξωτερικού θορύβου, η θύρα USB-C και η γρίλια του κύριου ηχείου.

Το πίσω μέρος είναι πλαστικό – γι’ αυτό το αλουμινένιο πλαίσιο δεν έχει καθόλου κεραίες. Στο κέντρο και άνω υπάρχει μια ορθογώνια εγκατάσταση με κυκλικά πλαϊνά για να χωράει μέσα σε ένα κύκλο σχεδιασμένο στο panel. Είναι και μεγάλη και εξέχει αλλά έτσι είναι όλες φέτος. Το 2020 είναι η χρονιά της γιγάντιας εγκατάστασης κάμερας… Στο εσωτερικό θα βρούμε 5 αισθητήρες και το led σε σχήμα Χ ή από ένα σε κάθε γωνία και τον κύριο αισθητήρα στο μέσο. Στο κενό μεταξύ εγκατάστασης και κυκλικού σχεδίου θα βρούμε γραμμένα τα «64MP AI Super Camera» και «Designed by POCO». Στην εγκατάσταση της κάμερας θα βρούμε πάνω αριστερά το LED, δεξιά την κάμερα υπέρ ευρείας γωνίας και κάτω τους δύο αισθητήρες των 2MP. Το κινητό έχει ένα πολύ ωραίο μπλε γυαλιστερό χρώμα το οποίο είναι ψιλοματ χωρίς να αφήνει πολλές δακτυλιές ορατές στο μάτι μας. Από την εγκατάσταση της κάμερας και κάτω, υπάρχει μια λωρίδα με πλάγιες γραμμές υπό γωνία από δεξιά προς αριστερά για εφέ. Στο μέσο αυτών και γραμμένο στο πλάι θα βρούμε το λογότυπο POCO με διαφορετική υφή και αντανάκλαση. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο καθώς το λογότυπο ξεχωρίζει και προβάλει ένα ιριδίζων χρώμα.

Η θήκη του είναι ότι πρέπει και μαζί με το GG5 και το πλαστικό φιλμ διατηρούν το κινητό σε καλή κατάσταση. Να προσθέσω ότι λόγω της κάμερας στο κέντρο και σε μεγάλη επιφάνεια το κινητό δεν παίζει στο γραφείο και μπορείτε να γράψετε άνετα σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:  Redmi K80 Pro: διέρρευσαν τα πάντα για τις κάμερες του

POCO X3 NFC – Οθόνη

Η οθόνη του POCO X3 είναι LCD για να πέσει το κόστος. Εκεί – στην τεχνολογία – είναι και το μόνο σημείο που κάνει οικονομία η POCO. Καθότι τα panel της Xiaomi είναι εξαιρετικής ποιότητας τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία με οπή και φαίνεται ότι το σύνολο είναι πολύ καλό. Για τα χρήματα του κινητού δεν κάνουμε καν κουβέντα. Η οθόνη είναι ανάλυσης FHD+ τυπικό της Xiaomi, έχει πυκνότητα pixel 389 ανά ίντσα και αναλογία πλευρών 20:9. Δεν έχει καλές γωνίες θέασης και η φωτεινότητα είναι μέτρια. Η τελευταία θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Στον καλοκαιρινό ήλιο θα βάλετε το χέρι σας καθώς το λογισμικό ανεβάζει μόλις στα 450 nits. Υπάρχει μια ρύθμιση από το λογισμικό αλλά δεν μου έκανε μεγάλη διαφορά στο μάτι. Υπάρχει πιστοποίηση από την TÜV Rheinland για παραγωγή μπλε φωτός για ξεκούραστα μάτια ενώ η οθόνη παράγει 84% της χρωματικής γκάμας NTSC. Το σύνολο δεν είναι οι φτηνιάρικες οθόνες LCD που μπαίνουν στα κινητά αρχικής κατηγορίας. Σας αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Το κινητό υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ φτάνει στα 240Hz για touch sampling rate.    Μέσο λογισμικού μπορείτε να έχετε την οθόνη και στα 60Hz αλλά μόνο εάν δεν έχετε φορτιστή ή πρίζα δίπλα σας. Η οθόνη υποστηρίζει HDR10 και οδηγούς για Wildvine L1 για Netflix και άλλες streaming υπηρεσίες.

 POCO X3 NFC – Επεξεργαστής και μνήμες

Ο Snapdragon 732G είναι ένας νέος επεξεργαστής και το X3 είναι το πρώτο κινητό με αυτόν. Είναι η εξέλιξη του δημοφιλούς Snapdragon 730G με μεγαλύτερο χρονισμό στους Kryo 470 ενώ η GPU Adreno 618 έχει βελτιωθεί κατά 15%. Με απλά λόγια, όσοι έχουν ήδη ένα τηλέφωνο με επεξεργαστή Snapdragon 730G δεν θα δουν τεράστια διαφορά. Το κινητό δεν έχει κανένα θέμα να τρέχει τις καθημερινές σας εφαρμογές, να δείτε τις ταινίες σας και να περάσετε ευχάριστα με ένα νέο game. Αυτή τη στιγμή ο SD732G φαίνεται ότι είναι ο καλύτερος επεξεργαστής της Qualcomm στην μεσαία κατηγορία. Σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα ότι το κινητό έχει πρόβλημα. Η νέα κάρτα γραφικών Adreno 618 αυτόματα ξεκινάει όλα τα παιχνίδια στην υψηλή ανάλυση. Το κινητό δεν ζεσταίνεται και η συνολική απόδοση στο gaming είναι ικανοποιητική. Σε όλα τα benchmarks το κινητό είναι πρώτο, πίσω μόνο από τις ναυαρχίδες.

Δυστυχώς δεν υπάρχει 5G. Ναι μεν ρίχνει την τιμή έτσι για τις αγορές που δεν θα πάρουν 5G σύντομα, αλλά σε περίπτωση που θέλει κάποιος το κινητό για τα επόμενα 3-4 χρόνια είναι ρίσκο. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι πιθανοί αγοραστές του. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουν για το Redmi Note 10, που όπως ακούμε είναι το POCO Χ3 με 5G επεξεργαστή.

Η μνήμη των 6GB είναι LPDDR4X εξαιρετικής ποιότητας – όπως σε όλα τα κινητά της Xiaomi τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σας δεν θα «πέσει»/«κρεμάσει» σε επιδόσεις σε 6 ή 12 ή 24 μήνες από τώρα. Η αποθήκευση είναι τεχνολογίας UFS 2.1 με επιλογές στα 128/256 GB. 

POCO X3 NFC – Λοιπά χαρακτηριστικά

Ο στερεοφωνικός ήχος είναι δυνατός με καλά μπάσα – δίπλα του το OP7T μου φαίνεται «λίγο». Δεν ξέρω γιατί δεν το διαφημίζει αυτό η εταιρεία. Για όσους δεν ξέρουν ή δεν το έχουν καταλάβει η Xiaomi έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τον ήχο στα κινητά της τα τελευταία χρόνια. Πήγα στο επίσημο ιστότοπο και διαπίστωσα ότι έχει κάνει καλή δουλειά με θύλακες στο εσωτερικό. Κρατήστε το αυτό σαν το κρυφό χαρτί του POCO X3. Όπως σε όλα τα κινητά στο gaming το χέρι κλείνει τις οπές του ηχείου και ο ήχος «μπουκώνει». To καλό είναι ότι το κύριο μικρόφωνο παράγει ήχο και δεν μειώνεται ο ήχος τόσο πολύ.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλάι. Δεν μου αρέσει αυτή η λειτουργία αλλά δεν με προβληματίζει. Αν και η αναγνώριση είναι ταχεία το κινητό δεν ξεκλειδώνει τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα. Είναι καθαρά θέμα λειτουργικού και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί στο μέλλον. Η κάμερα στην εγκοπή υποστηρίζει Face Unclok. Αν υπάρχει φως – δεν έχει IR προβολέα – αναγνωρίζει άμεσα, το βράδυ όμως μην περιμένετε θαύματα, θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστο φως για να κάνει την δουλειά του καλά ο μηχανισμός. Προσοχή δεν είναι 3D και δεν είναι ασφαλής. Εάν θέλετε απόλυτη ασφάλεια ξεκλειδώστε με το δάκτυλο ή με τους παραδοσιακούς τρόπους του Android.

Τι άλλο; Το κινητό έχει ακόμα IR Blaster για χρήση του κινητού ως τηλεχειριστήριο ενώ έχει καλή δόνηση σε όλα τα σενάρια.

POCO X3 NFC – Συνδεσιμότητα

Το λέει στο όνομα του και το πολύ-λειτουργικό NFC είναι ένα από τα χαρτιά της εταιρείας στον κόσμο του COVID-19. Πληρώνουμε με κάρτες και πλέον με άγγιγμα με το κινητό χωρίς να κουβαλάμε τις τελευταίες. Η Google δεν υποστηρίζει τις ελληνικές τράπεζες αλλά μπορείτε να συνδέσετε μια εικονική κάρτα πχ Revolut ή με συνδυασμό PayPal + Γερμανικού τραπεζικού λογαριασμού N26.

Το σήμα στις κλήσεις είναι εξαιρετικό. Καλύπτει όλες τις εταιρείες στην Ελλάδα και έχει εξαιρετικό σήμα. Το κινητό εφοδιάζεται με όλα όσα θα περίμενε κανείς: Bluetooth 5.1, Dual band WiFI, WiFi Direct, GPS/GLONASS, κ.α. Για τους λάτρεις του ραδιοφώνου υπάρχει εφαρμογή και η θύρα για βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών είναι κορυφαίο χαρακτηριστικό προς πείσμα των καιρών. Και οι δύο SIM του τηλεφώνου μπορούν να συνδεθούν με LTE. Η ισχύς του σήματος είναι εντυπωσιακή, όπως και η σύνδεση με Wi-Fi. Το GPS είναι στιγμιαίο.

POCO X3 NFC – Λογισμικό

To κινητό τρέχει με MIUI 12.0.1 stable και στο άνοιγμα αναβάθμισε όλες σχεδόν τις εφαρμογές του. Για το νέο MIUI σας έχουμε πει πολλά εδώ και μήνες. H Xiaomi έχει ανεβάσει και άλλο τον πήχη και θα έχουμε γερή κόντρα με το OxygenOS και το One UI του χρόνου. Μιλάμε για καταπληκτική δουλειά, μου αρέσουν πάρα πολύ τα γραφικά του και είναι γρήγορο! Είναι πλήρες και έχει ότι χρειάζεστε σε ένα κινητό.

Η διαφορά των POCO από τα άλλα κινητά του Ομίλου είναι ο POCO launcher. Είναι πιο ελαφρύς και παίζει με «συρτάρι». Δεν έχει όλα τα animations της – ίσως να λείπουν και άλλα στοιχεία που δεν κατάλαβα – και αν κάποιος θέλει πλήρη εμπειρία MIUI θα πρέπει να πάρει Xiaomi/Redmi.

Καθώς ο επεξεργαστής είναι νέος ακόμα, πιστεύω ότι η εταιρεία θα κάνει κάποια βήματα για να διορθώσει μερικά από τα ελαφριά κολλήματα που τρώει το λογισμικό πχ μεταφορά στην αριστερή οθόνη. Επειδή έχουμε δει κινητά με SD730 της εταιρείας και πάνε σφαίρα, θεωρούμε ότι θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα ο κώδικας.

Διαβάστε επίσης:  Xiaomi: τι είναι το «Phone Drop Detection» και πώς λειτουργεί;

Η Xiaomi έχει τρεις εφαρμογές στο κινητό εξτρά: facebook, wps office και netflix. Επίσης υπάρχουν διαφημίσεις. Δεν θα δούμε το χάλι που είχαμε πριν μια πενταετία αλλά υπάρχουν. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ενοχλητικές πάντως.

POCO X3 NFC – Κάμερα

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος ανοίγοντας την εφαρμογή της κάμερας του POCO X3 NFC είναι η πληθώρα επιλογών και παραμετροποιήσεων. To MIUI 12 μετά και την εμπειρία των Mi Note 10 / Mi CC9 Pro έχει δώσει τεράστια σημασία στο μενού της εφαρμογής με σκοπό να καλύψει όλες τις συσκευές της και δεύτερον όλες τις ανάγκες του χρήστη. Η Xiaomi έχει κυριολεκτικά απογειωθεί στην φωτογραφία τα τελευταία χρόνια και αυτό το κατάφερε πάνω σε δύο τομείς.

Πρώτος είναι η επιλογή ισχυρότατων αισθητήρων 48-64-108MP. Δεύτερον η εξαιρετική δουλειά στο λογισμικό. Κοιτάξτε τι έχει κάνει στο κινητό! Έχει βάλει ένα καταπληκτικό αισθητήρα Sony IMX682 των 64MP τον οποίο θα βρούμε σε κινητά μεσαίας κατηγορίας. Έχει προσθέσει ένα αισθητήρα των 13MP για λήψεις υπέρ-ευρείας γωνίας και δύο βοηθητικούς των 2MP για μέτρηση βάθους και μακροφωτογραφία.

Το σύνολο είναι κινητού 400-600 ευρώ και όχι για την τιμή του POCO. Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα καλά  – με τον αισθητήρα να έχει μπει στο νέο Redmi K30 Ultra. Ημέρα ή νύχτα το κινητό δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάλει καλές φωτογραφίες – χωρίς να είναι φυσικά καμεροκινητό. Έχετε δει άλλο κινητό αρχικής κατηγορίας με τόσο καλό night mode;;;

Συγκριτικά πάντα με την τιμή του έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Το βίντεο είναι καλό – φτάνει και τα 4K – ενώ υπάρχουν και εδώ αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα.

Όσον αφορά την κάμερα υπέρ ευρείας γωνίας μην περιμένετε πολλά πράγματα – κάνει την δουλειά της αλλά χωρίς να διακρίνεται σε κάτι. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι παραμορφωμένα στις άκρες όπως μπορείτε να δείτε στα κτήρια στα δείγματα που ανεβάσαμε.

Οι δύο μικροί αισθητήρες δυστυχώς έχουν γεμίσει όλη την αγορά για λόγους μάρκετινγκ, ώστε να πουλάνε οι εταιρείες «τετραπλή κάμερα». Έχουν ελάχιστη χρησιμότητα καθώς την ίδια δουλειά μπορούν και κάνουν οι δύο μεγαλύτεροι αισθητήρες. Τόσο το bokeh όσο και οι macro λήψεις είναι μέτρια.

Η selfie κάμερα είναι των 20MP και θα σας αφήσει σε γενικές γραμμές ικανοποιημένους τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο / βιντεοκλήσεις. Δεν υπάρχει δεύτερος αισθητήρας για μέτρηση βάθους οπότε μην περιμένετε το καλύτερο bokeh στην αγορά.

POCO X3 NFC – Μπαταρία

Η  μπαταρία των 5160μAh είναι απλά εξαιρετική. Η μπαταρία δεν «φαίνεται» στον όγκο του κινητού αλλά μιλάμε για σούπερ χαρακτηριστικό. Δύο μέρες με μέτρια χρήση άνετα και μια μέρα με βαριά χρήση παιχνίδια και GPS. Το κινητό βγάζει 12 ώρες SOT.

Η γιγάντια μπαταρία θα ήταν κατάρα χωρίς υποστήριξη ταχείας φόρτισης. Ο φορτιστής των 33W κάνει εύκολη τη φόρτιση και σε καμία περίπτωση δεν κουράζει. Θέλει 50 λεπτά  για 0% σε 100% ενώ σε μισή ώρα φτάνει το 50%. Σε καθημερινά σενάρια, 10-80%, θέλετε γύρω στα 35-40 λεπτά. Εξαιρετική απόδοση!

POCO X3 NFC – Συμπέρασμα

Το κινητό είναι καταπληκτικό για την αρχική κατηγορία – απλά: τo καλύτερο κινητό στα λεφτά του. Είτε με Κινεζική είτε με Ελληνική τιμή παίρνετε πραγματικά ένα μοναδικό VFM κινητό. Τα πλεονεκτήματα είναι τόσα πολλά που τα μειονεκτήματα δείχνουν να μην υπάρχουν. Τι μας άρεσε; Η οθόνη στα 120Hz, η ισχυρή κάμερα, η καταπληκτική μπαταρία με την ταχεία φόρτιση, ο ήχος που μας άφησε άφωνους και το ανανεωμένο MIUI 12. Ακολουθούν μερικές σκέψεις μας!

Το κινητό είναι βαρύ. Ναι έχει οθονάρα 6,67 ίντσες και μπαταρία για δύο μέρες αλλά είναι 215 γραμμάρια. Είναι βαρύ. Αν θέλετε κινητό για την τσέπη στο πουκάμισο ή την τσάντα σας δεν κάνει για εσάς. Από την άλλη βλέπεις 3 ταινίες από το NETFLIX τη μέρα χωρίς θέματα και με εκπληκτικό ήχο…

Ο επεξεργαστής είναι καλός αλλά θέλει ακόμα λίγη δουλίτσα. Το ίδιο θέλει και η κάμερα υπέρ ευρείας γωνίας. Λογικά θα δούμε ενημερώσεις λογισμικού τις επόμενες εβδομάδες.

Το κινητό είναι πλαστικό, χωρίς να φαίνεται, ενώ εντυπωσιάζει ο σχεδιασμός. Δεν έχει 5G – εξαρτάται από εσάς εάν το θέλετε (και θέλετε να πληρώσετε άλλα 100-150 ευρώ για αυτό) ή όχι.

Η τιμή του είναι μοναδική. Τι δεν μας αρέσει; Η τιμή του μοντέλου από της εταιρεία είναι 229€ για τα 64GB και 279€ για τα 128GB. Θεωρώ καταρχήν ότι ξεκινάμε κακώς από τα 64GB – αλλά έπαιζε η τιμή των 199€ τις πρώτες μέρες και δεν είπε κανένας τίποτα. Από τα 229 μέχρι τα 279 είναι 50 ευρώ. Είναι σχεδόν το 1/4 του κινητού. ΟΧΙ δεν θα πάρετε την έκδοση με τα 128GB αλλά μια καλή μνήμη SDcard μιας που το κινητό έχει υποδοχή. Τι άλλο; Θα θέλαμε να έχει AMOLED οθόνη και ας είχε 90Hz. Καλοκαίρι Ελλάδα, τα 450 nits δεν είναι πολλά. Θα ψάχνετε για σκιά αν το πάρετε παραλία…

Ακόμα διαβάζετε το review; Ψάχνετε για ένα καλό VFM κινητό στα 200-300 ευρώ; Πλέον το βρήκατε!

Θετικά

  • 120Hz
  • Κάμερα
  • Ήχος
  • Μπαταρία και φόρτιση

Αρνητικά

  • Βάρος
  • Τιμή μοντέλου 128GB
  • LCD οθόνη

-----------

Μπορεί να λάβουμε ένα μικρό ποσοστό εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάποιο προϊόν. Για περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ μπορείτε να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε τους συνδέσμους συνεργατών. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

-----------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για νέα και ειδήσεις στον χώρο της τεχνολογίας. Αν ψάχνετε HOT προσφορές και κουπόνια για κινητά και gadgets, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram.

-----------